Chec cu măsline și cârnați

Chec cu măsline și cârnați, o gustare ușor picantă, perechea ideală a unei halbe de bere.
Coriandrul este un condiment extrem de popular, cu o aromă plăcută de lemony. Aroma sa poate fi deseori detectată în curry asiatic ; este de asemenea utilizat în bucătăria europeană. se crede, în general, că este nativă în Marea Mediterană și în părți din Europa de Sud-Vest.
Cimbrul a fost utilizat în scopuri medicale de mult timp, încă de pe vremea grecilor și egiptenilor antici. Numele „cimbru” provine de la vechiul cuvânt grecesc thymos care înseamnă „fum”. Planta era arsă în templele grecești pentru a arăta devotamentul față de Afrodita, zeița iubirii, cu fumul său încântător. Cimbrul este una dintre cele mai importante verdețuri utilizate în bucătăria mediteraneană.
Nucșoara provine din Moluccas, un arhipelag indonezian dintre Sulawesi și Noua Guinee. Astăzi, nucșoara este cultivată mai ales în Indonezia, India de Vest, Madagascar și Mauritius, dar și în Brazilia. Un vârf de nucșoară conferă multor feluri de mâncare cu cartofi o aromă minunată. Se completează, de asemenea, garnitura de legume, carne tocată, supe și tocăniţe.

chec

Foto: Chec cu măsline și cârnați – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
4 ouă
150 g cârnați semiafumați
150 g cașcaval
150 g măsline fără sâmburi
1 roșie
100 ml vin alb
4-5 linguri ulei
250 g făină
1 plic praf de copt
condimente (coriandru, cimbru, nucșoară)
sare
piper măcinat
Pregătești așa:
1. Razi cașcavalul și tai măslinele felioare. Opărești roșia, o cureți de coajă și o tai cubulețe. Tai cârnații rondele fine.
2. Păstrezi pentru decor un gălbenuș, iar restul ouălor le Cerni într-un castron făina împreună cu praful de copt, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute cu puțină sare și puțin piper. Amesteci până obții un aluat moale, în care încorporezi cașcavalul ras, măslinele, roșia, vinul, cârnații, 2-3 linguri de ulei și condimente după gust. Omogenizezi aluatul.
3. Torni compoziția într-o tavă pentru chec, în prealabil tapetată cu hărtie de copt unsă cu restul de ulei. Coci checul la foc mediu, până când trece testul scobitorii. Imediat cum l-ai scos din cuptor, îl ungi cu gălbenușul bătut și îl porționezi numai după ce s-a răcit complet.

Pregătire 15 minute; Coacere 45 minute
Rețetă de Milița Șolea, Svinița, jud. Mehedinți

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!