Chec cu ficăței

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg ficăței de pasăre
2 mâini bune 
de verdeață tocată 
(mărar și pătrunjel)
12 ouă
sare
piper
4 linguri făină
1 căpățână usturoi 
tăiat mărunt
1/2 pachet praf de copt
puțină margarină
Pregătești așa:
Prăjești ficățeii, dar nu prea tare. Bați ouăle, le amesteci cu verdeața, cu făina înmuiată în puțin lapte, pui sare, piper și praf de copt.

Ungi cu margarină două tăvi mari de chec și apoi le tapetezi cu pesmet. Torni în fiecare tavă unsă mai întâi 1/4 din compoziție, peste care așezi cu mâna ficățeii rupți în jumătăți. Mai torni puțină compoziție peste ficăței, după care așezi 2-3 jumătăți de ou fiert. Presari usturoiul, apoi restul de compoziție, peste care adaugi bucățelele de margarină.

Coci la foc potrivit, ca orice chec.

10 porții Pregătire: 30 minute COACERE: 45 minute
Rețetă de Claudia Poppel, Hunedoara

 

Tai checul rece.

Add Comment