Chec cu dovlecei, cu aromă de ghimbir

Chec cu dovlecei, cu aromă de ghimbir, un aperitiv foarte ușor și rapid de preparat, sănătos, o rețetă pe care o recomandăm cu plăcere.
Ghimbirul se foloseşte pe scară largă în bucătăria tradiţională orientală, nu doar pentru gustul său iute și aroma specială, ci și pentru că este un condiment terapeutic. Are numeroase beneficii pentru sănătate, printre acestea numărându-se întărirea sistemului imunitar, prevenirea răcelilor şi a gripelor în sezonul rece, hidratarea în sezonul cald, atenuarea inflamaţiilor şi a simptomelor bolilor inflamatorii, stimulează secreția gastrică.
Când alegi ghimbirul, ai grijă ca rădăcinile să fie cât mai netede și să aibă un miros iute pătrunzător – asta înseamnă că este proaspăt. Ghimbirul se poate folosi ras, tocat sau pulbere. În acest sezon, când virozele circulă mai intens, trebuie doar să adaugi puțin ghimbir în ceai, cafea sau limonadă, ca să susții imunitatea organismului.

chec

Foto: Chec cu dovlecei, cu aroma de ghimbir – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
300 g dovlecei
120 ml ulei
2 lingurițe mălai
4 ouă
225 g zahăr pudră sau fructoză
300 g făină
1 plic praf de copt
1 linguriță coajă rasă de lămâie
1 linguriță semințe de anason
1 vârf de cuțit ghimbir uscat măcinat
50 g semințe de pin
Pregătești așa:
Decojești dovleceii și îi dai pe răzătoarea mare. Ungi cu ulei două forme mici pentru chec și le tapetezi cu hârtie de copt. Bați albușurile spumă tare, apoi adaugi zahărul și continui să bați până când obții o spumă tare. Adaugi pe rând gălbenușurile mixate cu uleiul, praful de copt și făina cernută, aromele și mălaiul, amestecând delicat după fiecare cantitate mică, până la încorporare. Păstrezi 1 lingură de semințe de pin pentru decor, iar restul le adaugi în aluat împreună cu dovleceii.
Repartizezi aluatul în formele pentru chec și coci la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu (175ºC), pentru alte 40 de minute. Scoți checul din formă după aproximativ 10 minute, când s-a mai răcorit.

Preparare: 20 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Maria Buruiană, Iași

Încearcă rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!