Chec asortat. Un aperitiv sărat bun pentru masa de Paște

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 300 g șuncă
  • 300 g cașcaval
  • 3 linguri smântână
  • 3 linguri făină
  • 4 ouă crude
  • 4 ouă fierte
  • piper
  • sare
  • pătrunjel

Pregătești așa:
Amesteci smântâna, ouăle crude și făina până se omogenizează bine. Adugi cașcavalul ras mare, șunca tăiată cubulețe, sare, piper și pătrunjel tocat. Torni jumătate din compoziția pregătită în tava de chec bine unsă, așezi ouăle fierte și curățate, apoi acoperi cu restul de compoziție. Introduci checul în cuptor și coci la foc mic. Servești rece, tăiat felii, alături de un pahar de vin sau o halbă de bere. (Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae)

Sfaturi bune pentru o masă reușită

  • Dacă ai invitați la masă, nu e cazul să faci experimente. Pregătește mâncăruri pe care le-ai mai făcut și în trecut și despre care știi că îți vor ieși bine. Nu folosi în exces ingrediente foarte aromante – usturoi, ceapă, peperoncino – nu sunt pe gustul tuturor, așa încât că ar trebui utilizate cu măsură.
  • Chiar dacă ți se pare că este momentul perfect pentru a încerca o rețetă nouă și deosebită, dacă nu ești sigură pe rezultat, mai bine lasă acest experiment pe altă dată. Este mult mai bine să servești un preparat clasic reușit decât ceva ieșit din comun, dar neplăcut la gust.
  • Nu face foarte multă mâncare, ci rezumă-te doar la un aperitiv, un fel principal și un desert, mai ales dacă vorbim despre o cină;  ar trebui să fie cea mai ușoară masă din zi. Alege calitatea în detrimentul cantității.
  • Dacă le pui musafirilor la dispoziție și un coș cu fructe sau un platou de brânzeuri este mai mult decât suficient pentru ca fiecare invitat să fie sătul atunci când se ridică de la masă.
  • Mergi pe lângă tradiție și pregătește mâncăruri care aparțin aceleiași zone geografice, iar în acest fel vei face o economie substanțială la ingrediente, deoarece dintr-un singur produs vei putea găti mai multe feluri. De exemplu, poți găti din aceeași gamă de ingrediente un meniu italian cu bruschete și paste. La desert poți servi un tiramisu.

Citeste si:

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!