Chec-aperitiv, un deliciu

Chec-aperitiv, un deliciu, un preparat consistent, cu multe ingrediente gustoase, cu carne și legume, cu ouă și lactate. Poate fi consumat și la cină fără nici-o problemă.
Aperitivul este un fel de mâncare servit înainte de o masă principală, în special la petreceri, evenimente deosebite. Acestea trebuie să fie gustoase dar nu foarte consistente, încât să te saturi cu ele. Aperitivele pot forma masa propriu-zisă în cazul recepțiilor. Poate să fie aperitiv rece sau aperitiv cald. Pentru aperitive, bucătarii fac tot felul de combinații de alimente care să dea un gust cât mai plăcut. Ca un exemplu, o bucată de pepene galben nu este aperitiv, dar dacă o felie de pepene galben este învelit într-o felie de prosciutto crudo devine un delicios aperitiv.
Cu timpul, aperitivele, care de obicei sunt elaborat preparate și apetisant ornate, au început să fie preparate în gospodărie, cu ingredientele pe care le avem la îndemână. Unul dintre aceste aperitive mai simple, mai de familie, este checul-aperitiv, a cărei rețetă v-o oferim mai jos.

chec

Foto: Chec-aperitiv, un deliciu – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
4 ouă
2 linguri smântână
3 linguri ulei
1 linguriţă praf de copt
100 g făină
150 g caşcaval
½ ardei roşu
10 măsline fără sâmburi
75 g salam
75 g muşchi afumat
75 g şuncă presată
1 lingură boabe de porumb
1 lingură morcov dat pe răzătoare
roşii cherry pentru decor
sare, piper
1 legătură frunze de pătrunjel
Pregătești așa:
Tai cubuleţe salamul, muşchiul, şunca, ardeiul roşu, feliezi măslinele şi dai pe răzătoare caşcavalul. Mixezi într-un castron ouăle, până devin o compoziţie spumoasă. Adaugi treptat uleiul, smântâna, apoi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi și încorporezi restul ingredientelor.
Torni compoziţia într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt, decorezi cu măsline şi roşii cherry şi coci checul aproximativ 45 de minute. Când e gata, îl scoți pe un platou, îl lași să se răcească, după care îl tai felii și îl servești alături de o salată asortată.

Rețetă de Daniela Gospodariu, Iași

Intră aici și încearcă rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!