Chec aperitiv cu roșii uscate

Chec aperitiv cu roșii uscate este un aperitiv ușor și rapid de preparat, un chec pe care vi-l recomandăm.
Poate că v-ați întrebat care este diferența între mirodenii și condimente. Există o diferență, nu foarte mare, dar totuși este. Mirodeniile sunt plantele în sine, care se folosesc proaspete, deshidratate, măcinate. De la plantele respective se poate folosi frunza, rădăcina ori fructul. Condimentele sunt un amestec a mai multe tipuri de mirodenii.
Mirodeniile sunt cunoscute din vechime folosite în primă fază ca plante de leac. Descoperind beneficiile pentru sănătate a unor mirodenii, oamenii au început să le utilizeze la hrana zilnică, mai întâi pe carnea vânată, apoi și pe legume.
Unele condimente, cum este scorțișoara sau piperul, au fost folosite pentru reglarea febrei sau a digestiei. La fel au fost descoperite și ghimbirul, chimenul sau anasonul, care consumate sub anumite forme reglau digestia.

chec

Foto: Chec aperitiv cu roșii uscate – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
3 ouă
75 ml ulei
300 g făină
1 lingură smântână
2 linguri iaurt
1 plic praf de copt
100 g roșii uscate
3-4 ciuperci proaspete
1/2 dovlecel
1/2 linguriță salvie uscată mărunțită
sare
piper alb proaspăt măcinat
Pregătești așa:
Tai mărunt roșiile, ciupercile și dovlecelul. În 25 ml ulei încins, înăbuși puțin ciupercile și dovlecelul. Le presari cu sare și piper măcinat.
Bați albușurile spumă tare, adăugând sarea. Mixezi gălbenușurile cu uleiul rămas, turnat picătură cu picătură, ca la maioneză. În spuma de albușuri, adaugi treptat crema de gălbenușuri, iaurtul, salvia, praful de copt și făina. Amesteci delicat, de jos în sus, apoi încorporezi ingredientele călite și roșiile.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă pentru chec. Torni compoziția și o coci pentru 35-45 de minute, la foc mediu.
Tai checul în felii numai după ce s-a răcit complet în tavă.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!