Ceapă coaptă în bere neagră

Foto: Mihai Nicolae

Ceapă coaptă în bere neagră

Rețetă de Elena Potra, com. Bârzava, jud. Arad

Preț: 9 lei-5 porții

Pregătire: 30 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie: 10 cepe albe, 100 g bacon feliat, 200 ml bere neagră, 3 linguri ulei de măsline, roșii pentru ornat

Pregătești așa: Cureți cepele și le tai în patru, dar nu până jos. În fiecare despicătură pui o felie de bacon. Prinzi cu scobitori, să nu se desfacă la copt. Ungi un vas cu ulei, aranjezi cepele, torni berea și dai vasul la cuptorul încins, pentru 15-20 de minute. Când sunt aurii, le scoți pe un platou, le ornezi cu roșii și le servești cu o garnitură la friptură.

E bine să știi!

  • Berea blondă, dar mai ales cea neagră este un ingredient des utilizat în arta culinară. Sunt multe preparate unde berea este folosită ca atare, fie ca soluție pentru sosuri și prepararea unor panade. Berea este un ingredient util și pentru preparatul unor aluaturi, care pot crește frumos la copt, fără adaus de drojdie sau praf de copt.
  • Tratarea termică face ca alcoolul din bere să se evapore, astfel că orice preparat realizat cu bere poate fi consumat fără problema de copii.
  • In ciuda fatului că are un gust amar, berea în mâncare dă o aromă specială preparatelor, ușor dulceagă și cu o tentă aromatică unică.
  • Berea neagră este folosită mai ales, pentru că mai dulce și pentru că are o aromă mult mai intensă.
  • Și astanu e tot. Berea poate să fie ingredientul perfect pentru marinade, are calitatea de a frăgezii carnea, de a da gust bogat cărnurilor fade – pui, curcan, și de a adauga o savoare cu totul speciala preparatelor din legume, mai ales în cazul celor care folosesc ceapa și sucul de rosii!
  • Beneficiile nu se opresc aici! Berea este înainte de a fi o băutură slab alcolizată un aliment pentru că este o sursă foarte bună de minerale și vitamine.

Citeste si:

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!