Cartofi umpluți cu hribi

Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
6 cartofi albi mari
500 g hribi
2 cepe
1 căpățână de usturoi
1 legătură mărar
sare
piper măcinat
2 linguri ulei
1 legătură pătrunjel verde

Pregătești așa:
Speli cartofii și îi fierbi în coajă. Îi scurgi și, după ce s-au răcit, îi cureți și îi tai în jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurițe, scoți miez astfel încât să rămână bărcuțe cu pereți groși de 1 cm. Cureți ceapa și o tai solzișori. Tai julien ciupercile curățate și spălate. Zdrobești usturoiul curățat. Călești în ulei încins ceapa, până devine lucioasă. Adaugi ciupercile și, după ce au scăzut, pui miezul cartofilor, mărunțit și usturoiul. Presari verdeața tocată, sare și piper după gust și amesteci. Umpli cartofii cu amestec și îi așezi în tavă. Îi coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute. Îi servești fierbinți, cu smântână.

6 porții; pregătire: 40 min; coacere: 20 min

Rețetă de Elena Potra, Bîrzava, jud. Arad

Add Comment