Cartofi umpluți cu brânză telemea

Elena Stănculescu, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

3 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 30 minute
Coacere: 15 minute

Îți trebuie:

  • 6 cartofi
  • 300 g brânză telemea de vacă
  • 50 g griș fiert în 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingură unt
  • 2-3 roșii
  • 1 legătură mărar
  • sare

Pregătești așa:
Pui cartofii la fiert în coajă, iar după răcire îi cureți de coajă și îi tai în două pe lung.  Scobești cartofii cu lingurița și miezul cartofului îl zdrobești bine cu telul. Adaugi brânza telemea de vacă Hochland, mărarul tocat mărunt, oul și sarea după dorință. Amesteci bine. Cu această compoziție umpli cartofii, după care îi pui într-o tavă unsă cu unt. Dai la cuptor pentru 15 minute. Ornezi cu felii subțiri de roșii.

Add Comment