Canapele turcești din vinete

foto: Mihai Nicolae

Canapele turcești din vinete

Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 20 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 4 vinete, 1 dovlecel, 1 țelină, 1 ceapă mare, 1 morcov, 1 ardei gras, 3 căței de usturoi, 3 roșii, 200 ml vin alb sec, ardei iute, ulei de măsline, câteva foi de salată roșie, sare

Pregătești așa: Cureți legumele. Tai ceapa sol-zișori, ardeiul în cubulețe, iar rădăcinoasele le dai prin răzătoarea mare. Călești ceapa în 5 linguri ulei, apoi adaugi ardeiul, țelina și dovlecelul, iar când s-au înmuiat, pui 2 roșii tăiate cubulețe, usturoiul și sare. Cureți vinetele de coajă, le crestezi pe lungime și le umpli cu legume călite. Așezi apoi vinetele într-o tavă, le stropești cu ulei de măsline, vin și puțină apă și le dai la cuptor pentru 30-40 de minute, acoperite cu o folie în primele 15-20 de minute. După acest timp, înlături folia, pentru a se rumeni vinetele. Servești canapelele calde, ornate cu o bucată de ardei iute, o felie de roșie și o frunză de salată sau după bunul plac. Pentru un aspect plăcut, poți alege să cureți vinetele după modelul zebră: o fâșie albă, una de coajă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!