Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
1 kg ardei capia
1 vânătă mică
2 cepe
1 ceașcă orez fiert
1 mână miez de nucă
câteva ciuperci mici
sare
piper
2-3 linguri ulei
1 praf de nucșoară
pătrunjel
Pregătești așa:
1. Coci vânăta pe flacără, iar când e gata, o cureți cât e caldă, o lași să se scurgă pe un tocător de lemn înclinat și o toci. Pisezi nucile sau le mărunțești cu cuțitul. Cureți o ceapă, o tai mărunt și o călești în ulei. Când se înmoaie, adaugi vinetele, sare și piper și lași 10 minute la foc mic. Amesteci orezul cu nuca, nucșoara, sare și piper după gust.
2. Speli ardeii și îi tai în jumătate, după care le scoți semințele. Umpli jumătățile de ardei cu vinete, apoi cu orez. Ungi cu ulei o tavă și torni 50 ml apă. Așezi în tavă ardeii umpluți, iar deasupra pui rondele de ceapă și felii de ciupercuțe. îi coci 20 de minute, la foc mediu. Îi servești decorați cu pătrunjel.
5 porții; pregătire: 40 min; coacere: 20 min
Rețetă de Gina Georgeta Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj
Pentru o altă rețetă de post, intră aici sau aici.