Burger în stil grecesc

Îți trebuie:
450 g carne de pui tocată
2 linguri pesmet
1 legătură ceapă verde
150 g feta
1 legătură mărar
sare

Îți trebuie pentru servit:
sos de iaurt cu castraveți
rondele de dovlecei la cuptor

Pregătești așa:
Într-un vas, amesteci tocătura de pui cu pesmetul, ceapa verde, brânza, mărarul și sare, dacă mai trebuie. Modelezi 4 chiftele mari, pe care le pui în frigider pentru 30 de minute.
Între timp, poți pregăti sosul din iaurt și tai dovlecelul în rondele, pe care le presari cu sare. Tava mare a aragazului o stropești cu foarte puțin ulei, apoi așezi chiftelele și rondelele de dovlecei. Dai tava la cuptor pentru 20 de minute.
Serveși burgerii între chifle, cu sos de iaurt.

Rețetă de Magda Ețcu, com. Valea Lupului, jud. Iași/Foto: Burger în stil grecesc – Arhivă Burda România

Ai putea incerca si aceste retete grecesti!

Saganaki și sirtaki

În insulele grecești mai ales, dar și pe continent, este un fel de mâncare care nu trebuie ocolit. Crede-mă, nicăieri nu este mai bun ca-n Grecia. Chiar dacă este vorba doar despre brânză friptă. Saganaki este diminutivul de la sagani, o tigaie cu mânere specifică locului. Ca brânza să aibă gust perfect, e obligatoriu s-o mănânci într-o locandă unde se cântă sirtaki!

Roșii coapte cu brânză Feta

Această combinație gustoasă, de roșii coapte cu brânză Feta este cunoscută sub numele de bouyourdi. Aperitivul, aromat din abundență cu oregano, este foarte ușor de preparat, fiind potrivit în special pentru zilele de vară în care vrei să mănânci ceva ușor.

Preparatul, format din straturi de brânză și roșii, dar și ardei iute – curățat de semințe și tăiat felii este copt în cuptor și servit atât cald, cât și rece, cu felii de pâine proaspătă.

Pentru un plus de savoare poți adăuga peste roșii felii subțiri de usturoi.

Omletă cu brânză Feta

Omleta cu brânză Feta este un mic dejun delicios, dar și o gustare între mese – și se prepară în câteva minute.  În plus, din punct de vedere nutrițional, oul este considerat unul dintre cele mai complexe alimente. Așadar, acest preparat cu brânză Feta nu este doar gustos, ci și sănătos. Poți opta să pregătești această omletă în cuptor, nu să prăjești oul în ulei.

Bagă omleta în cuptor, la copt, pentru 30 de minute (până când oul este pătruns bine) și servește-o alături de felii de de pâine prăjită și felii de roșie.

Citeste si:

 

Add Comment