Bulete de cod și cartofi

foto: Mihai Nicolae

Bulete de cod și cartofi

Rețetă de Ștefania Răduță, București

Preț: 10 lei-2-3 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 35 minute

Îți trebuie: 1/2 kg pește (cod), 1 cană cu lapte, 2-3 cartofi, 1-2 linguri făină, 100 ml ulei de măsline light, 1 ou

Îți trebuie pentru sosul aioli (maioneză cu usturoi): 10 căței de usturoi, 1 gălbenuș, 100 ml ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, sare

Pregătești peștele așa: Speli bine peștele și îl așezi în lapte pentru cel mult 1 oră. Îl fierbi 1 minut. Cureți cartofii, îi tai cubulețe și îi așezi la fiert în laptele din care ai scos peștele și l-ai scurs foarte bine. Adaugi 1 vârf cuțit de sare și puțină apă, dacă e cazul. Mărunțești bine peștele cu o furculiță, la fel procedezi și cu cartofii, apoi amesteci bine totul, adaugi sare, piper, după gust, oul bătut, făina și formezi mici bulete (chifteluțe cât o nucă), pe care le prăjești în ulei light. Când s-au rumenit ușor, le scoți repede pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta grăsimea lăsată. Le servești fierbinți sau reci, după dorință, cu un sos aioli, foarte sănătos și delicios. Pregătești sosul aioli așa: Pisezi usturoiul într-o piuliță sau cu aparatul și îl amesteci cu gălbenușul și cu sarea. Freci bine amestecul câteva minute, apoi încorporezi treptat uleiul, ca și cum ai prepara o maioneză obișnuită. Adaugi și zeama de lămâie și, dacă este cazul, subțiezi sosul aioli cu 2-3 lingurițe cu apă caldă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!