Budincă fină, cu brânză și mărar

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
12 ouă
4 linguri făină
50 g smântână
100 g brânză mascarpone
200 g telemea de vacă
2 legături mărar
sare, piper
busuioc verde
2 roșii
Pregătești așa:
Bați bine ouăle cu un praf de sare și de piper. Adaugi telemeaua, brânza mascarpone, smântâna, făina și mărarul tocat mărunt. Ca să iasă budinca foarte pufoasă, este bine să amesteci compoziția cu blenderul sau cu mixerul.
După ce s-a omogenizat bine, torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt și o dai la cuptor, în baie de aburi, într-o altă tavă mai înaltă, umplută cu apă. Lași la foc mic și, după ce s-a copt și capătă o culoare arămie, lași să se răcească, la temperatura camerei.
Speli și tai roșiile cubulețe. Budinca cu brânză și mărar o ornezi cu roșiile tăiate cubulețe și cu frunze de busuioc proaspete.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău

Intră aici și vei descoperi o rețetă delicioasă.

Add Comment