Ana Kis, Cluj Napoca
Îți trebuie:
- 400 g cartofi,
- 1 ardei gras verde,
- 1 ardei gras roșu,
- 70 g unt,
- 2-3 linguri lapte,
- 200 g brânză proaspătă de vaci,
- 100 g șuncă presată,
- 50 g cașcaval,
- 200 g legume,
- 2-3 linguri ulei,
- 1 lingură pesmet, sare.
Pregătești așa:
Speli cartofii și îi fierbi în apă cu sare. Ardeii grași îi tai feliuțe subțiri, iar șunca presată o tai cubulețe. Încingi cuptorul. Cartofii fierți, îi cureți de coajă când încă mai sunt calzi și îi pasezi. Îi amesteci cu 50 g unt, brânza proaspătă și laptele.
Adaugi ardeiul gras, șunca presată, ouăle bătute spumă, o linguriță de pesmet și un praf de sare. Ungi un vas termorezistent cu ulei și tapetezi cu pesmet.
Răstorni compoziția, o nivelezi, presari cașcavalul ras și o coci 35 de minute la foc potrivit.