Budincă de șuncă și legume

Ana Kis, Cluj Napoca

Îți trebuie:

  • 400 g cartofi,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 70 g unt,
  • 2-3 linguri lapte,
  • 200 g brânză proaspătă de vaci,
  • 100 g șuncă presată,
  • 50 g cașcaval,
  • 200 g legume,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 1 lingură pesmet, sare.

Pregătești așa:
Speli cartofii și îi fierbi în apă cu sare. Ardeii grași îi tai feliuțe subțiri, iar șunca presată o tai cubulețe. Încingi cuptorul. Cartofii fierți, îi cureți de coajă când încă mai sunt calzi și îi pasezi. Îi amesteci cu 50 g unt, brânza proaspătă și laptele.
Adaugi ardeiul gras, șunca presată, ouăle bătute spumă, o linguriță de pesmet și un praf de sare. Ungi un vas termorezistent cu ulei și tapetezi cu pesmet.
Răstorni compoziția, o nivelezi, presari cașcavalul ras și o coci 35 de minute la foc potrivit.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!