Budincă de praz cu mozzarella

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 fire de praz
3 roșii
1 gulie mică
1 legătură de pătrunjel
125 g mozzarella
sare, piper măcinat
150 g smântână
150 ml lapte
100 g cașcaval tare
30 g unt
Pregătești așa:
Cureți prazul și îl tai rondele subțiri. Opărești roșiile, le decojești, le scoți cotorul, iar pulpa o tai feliuțe. Decojești gulia, o speli și o tai în feliuțe subțiri. Cureți verdețurile și le toci mărunt, iar mozzarella o scurgi și o tai cubulețe. Feliile de praz, roșiile și gulia le așezi într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, sub forma unor solzișori, astfel încât să se acopere parțial. Presari verdețuri și condimentezi din nou totul cu sare și piper. Amesteci smântâna cu laptele și torni amestecul peste legume. Deasupra presari cașcaval ras, apoi pui mozzarella tăiată cubulețe, după care sfărâmi untul. Introduci tava în cuptor și coci budinca la 180 de grade Celsius, circa 40 de minute, până când suprafața devine aurie.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă trimisă de Georgiana Daniela Gama, Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinți

Iată aici o rețetă de budincă.

Add Comment