Budincă de paste cu carne și broccoli

Rețeta propusă de noi, Budincă de paste cu carne și broccoli, este un preparat mediteranean, deosebit de gustos și consistent.
Ce au în comun Albania, Bosnia-Herțegovina, Franța, Grecia, Italia, Malta, Monaco, Serbia, Slovenia, Spania, Algeria, Cipru, Egipt, Israel, Liban, Maroc, Libia, Palestina, Siria, Tunisia și Turcia? Vecinătatea binefăcătoare a Mării Mediterane, care le aduce o climă plăcută, cu veri calde și uscate și ierni blânde și umede; în plus, bogăție de pește și fructe de mare, soluri impregnate de minerale și nutrienți buni… Toate acestea asigură cele mai savuroase ingrediente, care și-au pus amprenta asupra stilului de a găti în toată zona, chiar dacă avem de-a face cu o mare diversitate de țări, tradiții și religii. În general însă, în gastronomie, când este vorba de dieta mediteraneeană, se face referire în special la Spania, Franța, Italia, Grecia (în special Creta) și Orientul Mijlociu.
Gastronomii împart bucătăria mediteraneeană în 3 subregiuni: Nord-Africană (Maroc și Tunisia), Est-Mediteraneeană (Egipt, Grecia, Israel, Liban, Siria, Turcia) și Sud-Europeană (Italia, Franța, Spania), acestea fiind cele mai importante țări care alcătuiesc această bucătărie gustoasă, devenită în ultimii 10-15 ani și preferata multor altor popoare.

budinca

Foto: Budincă de paste cu carne și broccoli – Arhivă Burda România

 

Ingrediente:
500 g broccoli
200 g parmezan
4 ouă
100 ml lapte
250 g paste ravioli cu carne
sare și piper
busuioc, oregano
1 lingură legume deshidratate
1 linguriță ulei
Preparare:
Broccoli se fierbe în apă cu legume deshidratate până se înmoaie puțin, apoi se scurge bine de apă. Separat se fierb pastele în apă puțin sărată, în care se adaugă și o linguriță de ulei, respectând timpul indicat pe ambalaj. Când sunt fierte suficient, se pun pastele într-o strecurătoare și se clătesc cu apă rece, apoi se scurg. Parmezanul se rade mărunt.
Într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt, se așază un strat de parmezan ras, un strat de ravioli, apoi broccoli. Se condimentează după gust cu busuioc și oregano, apoi se așază un nou strat de parmezan ras, ravioli și broccoli până ce se termină ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de parmezan.
Într-un bol se bat ouăle cu sare și piper, apoi se adaugă și laptele. Se omogenizează bine și se toarnă în tavă, peste stratul de parmezan. Se coace în cuptorul preîncălzit cca 30 min. Este gata când se rumenește deasupra. Se scoate din cuptor și se lasă puțin să se răcorească, apoi se poate servi. Alături de un pahar cu suc de roșii natural, este ideal pentru cină.

Rețetă de Eva Muntean, Petroșani, jud. Hunedoara

Nu ezita și încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!