Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie:
25 g unt moale
1 cățel de usturoi, zdrobit
10 felii de pâine albă, mai veche
2 roșii
1 ardei
50 g șuncă
200 ml lapte sau supă de pui
2 ouă
70 g cașcaval
nucșoară
sare, piper
Pregătești așa:
Încingi cuptorul aragazului. Amesteci untul cu usturoiul, apoi folosești puțin amestec pentru a unge o tavă de copt, nu prea adâncă. Restul untului îl întinzi pe feliile de pâine. Așezi feliile de pâine, șunca feliată subțire, roșile feliuțe, cașcavalul și ardeiul (tăiate tot felii) în tava de copt, astfel încât acestea să se suprapună puțin. Amesteci laptele sau supa cu ouăle și asezonezi.
Torni amestecul peste pâine și apeși feliile ușor în lichid. Dai deoparte timp de 5 minute. Presari restul de cașcaval ras, apoi dai la cuptor pentru 20-30 de minute, până ce budinca se rumenește. Servești budinca cu salată verde.
Pregătire: 30 minute; Coacere: 20-30 minute
Rețetă de Vasilica Burcea, Cernavodă, jud. Constanța
Intră aici și vei găsi o altă rețetă de budincă.