Budincă de legume cu carne

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1/2 kg carne de vită sau de pui
2-3 morcovi
1 țelină
2-3 cepe
1 dovlecel
3-4 roșii
2-3 ardei grași roșii
1/4 kg cartofi
sare și piper
1 cană lapte
2 linguri bulion
ulei (sau unt)
pesmet
3 ouă
150-200 g brânză telemea
Pregătești așa:
Pui la fiert carnea, morcovii, țelina, cartofii. După ce sunt gata, scoți din supă legumele și carnea și le tai cubulețe, ca pentru salata de boeuf, cu excepția cartofilor. Adaugi cepele rumenite, dovlecelul tăiat cubulețe, roșiile tăiate mărunt, ardeii tăiați mărunt și cartofii tăiați cubulețe. Sărezi și piperezi după gust și amesteci totul cu o cană de lapte și 2 linguri de bulion.
Ungi o cratiță cu ulei, tapetezi cu pesmet și pui compoziția în cratiță. Torni deasupra 3-4 linguri de ulei sau circa 50-60 g unt tăiat cubulețe. Dai totul la cuptor pentru circa 20-30 minute. Când budinca este aproape gata, bați separat ouăle întregi, scoți cratița din cuptor și le torni, ușor, acoperind cu ele întreaga suprafață. Peste ouă pui un strat de brânză rasă și dai din nou la cuptor, la foc iute.

Rețetă de Mirela Bira, Oradea, jud. Bihor

Iată aici o bunătate de budincă cu vinete.

Add Comment