Budincă de dovlecei pane

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3-4 dovlecei tineri
4 ouă
2-3 linguri făină
ulei pentru prăjit
300 g cașcaval sau brânză rasă
250 ml smântână
pătrunjel verde
Pregătești așa:
Cureți dovleceii de coajă, îi tai felii de cca. o jumătate de cm, îi presari cu sare și îi lași la scurs. Îndepărtezi lichidul lăsat și tamponezi feliile de dovlecel cu un șervet. Dai bucățile de dovlecel prin făină și ou și le prăjești în ulei încins.
Într-un vas de iena uns, așezi un strat de dovlecei, apoi presari cașcaval ras, alt strat de dovlecel, cașcaval ras, smântână și tot așa până se termină. Deasupra dovleceilor torni cele două ouă rămase, bătute.
Dai la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute, până ce preparatul se rumenește deasupra.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Nina Niculae, com. Bucșani, jud. Giurgiu

Iată aici un alt gen de budincă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!