Budincă de dovlecei cu piept de pui

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 dovlecei
8 ouă
500 g brânză (250 g brânză de vaci + 250 g telemea)
1 piept de pui mai mare, dezosat
1 legătură mărar
1/4 ardei iute
busuioc (facultativ)
pesmet
sos de soia
sare, piper
apă
puțin unt
smântână (facultativ)
Pregătești așa:
Tai pieptul de pui în feliuțe subțiri și-l pui la macerat în amestecul de sos de soia și condimente și subțiat cu puțină apă, în care ai pus ardeiul iute tocat mărunt. Tai dovleceii rondele, le sărezi și le lași la scurs în strecurătoare. Amesteci cele două feluri de brânză cu 6 ouă bătute.
Într-o formă de yena, bine unsă cu unt și presărată cu pesmet, pui un strat de rondele de dovlecei, bine scurse, apoi fâșii de pui. Continui cu amestecul de brânză cu ouă, apoi repeți cu stratul de dovlecei, pui și brânză cu ou, iar ultimul strat trebuie să fie de dovlecei. Deasupra pui cele 2 ouă rămase, bătute bine și condimentate, apoi amestecate cu mărarul tocat.
Introduci tava în cuptor, acoperită cu capacul sau cu folie de aluminiu. Coci la foc mediu, 50-60 de minute. Servești preparatul cu sau fără smântână.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Steliana Flamoropol, București

Iată aici o rețetă de budincă dulce.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!