Ionela- Lavinia Tiţa, Tg. Jiu, jud. Gorj
Îţi trebuie:
- 1 kg cartofi
- 4 linguri griş
- 2 linguri ulei
- 3-4 roşii
- 2 cepe
- 1 lingură margarină
- 1 lingură bulion
- sare
- piper.
Pregăteşti aşa:
Speli cartofii şi-i pui la fiert în coajă, după care-i cureţi şi-i pasezi. Adaugi în piureul obţinut grişul, o cană de apă, uleiul şi potriveşti de sare şi piper. Ungi o tavă cu margarină, o tapetezi cu pesmet, pui compoziția de cartofi şi o dai la cuptor pentru 25-30 de minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti până se aureşte, apoi adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi bulionul şi laşi sosul pe foc să scadă câteva minute. Înainte să-l iei de pe foc pui sare, piper şi cimbru. Torni sosul peste budinca de cartofi când o aduci la masă.