Budincă cu vinete

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg vinete
50 g telemea
250 g cașcaval
125 ml lapte
1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt
1 lingură făină
500 g roșii
2 căței de usturoi
50 ml ulei
Pregătești așa:
Coci vinetele, iar după ce se mai răcesc le cureți de coajă și de cotoare, apoi le lași pe un plan înclinat, să se scurgă. Usturoiul pisat îl călești în ulei, adăugând apoi roșiile curățate de pieliță și tăiate cubulețe, vinetele tocate, pătrunjelul și făina dizolvată în lapte. Fierbi totul 3 minute la foc potrivit, amestecând pentru a nu se forma cocoloașe. Apoi condimentezi după gust, cu sare și piper.
Pui compoziția în 4 castroane unse cu ulei, iar deasupra fiecăruia razi cașcavalul și telemeaua. Dai la cuptor, la foc potrivit, pentru cel puțin 30 de minute.  Budinca trebuie să fie rumenită uniform.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 30-40 minute
Rețetă de Irodiea Pantelemon, Suceava

Intră aici și vei găsi rețeta unei budinci deosebite.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!