Bruschete speciale

Rețetă de Artemiza Livia Vieru, Giurgiu

FotoȘ Practic în bucătărie, Mihai Nicolae

FotoȘ Practic în bucătărie, Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 60 minute
Îți trebuie pentru bruschete:

  • 2 baghete

Îți trebuie pentru maioneză:

  • 1 gălbenuș crud
  • 1 gălbenuș fiert tare
  • 1 linguriță muștar
  • ulei
  • sare

Îți trebuie pentru crema de brânză cu mărar:

  • 250 g brânză telemea
  • 150 g smântână
  • 1 legătură mărar verde
  • sare

Îți trebuie pentru crema de ficat:

  • 1 cutie pate ficat de porc
  • 100 g maioneză
  • 1 legătură mărar
  • piper
  • sare

Îți trebuie pentru crema de ciuperci:

  • 150 g ciuperci de la conservă
  • 100 g maioneză
  • câțiva căței de usturoi
  • piper

Îți trebuie pentru bruschetele cu somofilé:

  • câteva bucăți de somofilé
  • 50 g cremă de brânză

Îți trebuie pentru chifteluțe:

  • 200 g carne de porc
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 felie de pâine
  • 50 g făină
  • ulei
  • piper
  • sare

Îți trebuie pentru turnulețe:

  • 150 g cașcaval
  • 150 g salam de porc
  • 150 g salam uscat
  • 50 g măsline negre
  • 150 g șuncă
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 ardei verde

Pregătești bruschetele așa:
Tai felii subțiri din baghetă, apoi le dai la cuptor până capătă o culoare aurie.
Pregătești maioneza așa:
Amesteci gălbenușul crud cu cel fiert tare, freci cu o lingură de lemn, adăugând uleiul în fir subțire. După ce crește, încorporezi muștarul și 1 linguriță apă rece. Condimentezi cu sare după gust. Împarți maioneza în 2 părți.
Pregătești crema de brânză așa:
Într-un bol freci brânza telemea cu smântâna și sarea. Speli mărarul și îl tai mărunt, apoi îl adaugi peste brânză.
Pregătești crema de ficat așa:
Amesteci pateul cu 1/2 maioneză, adaugi mărarul spălat și tocat mărunt. Condimentezi cu sare și piper.
Pregătești crema de ciuperci așa:
Speli ciupercile cu apă rece și le tai mărunt. Într-un bol pui restul de maioneză, usturoiul tăiat mărunt și ciupercile și amesteci.
Pregătești bruschetele cu somon așa:
Întinzi puțină cremă pe fiecare felie de pâine și pui câte o bucățică de filé de somon.
Pregătești chifteluțele așa:
Dai la mașină carnea, ceapa și felia de pâine înmuiată în prealabil în apă. Condimentezi cu sare și piper după gust. Faci chifteluțe mici, pe care le prăjești în ulei încins.
Pregătești turnulețele așa:
Pui din fiecare mezel câte o felie, una peste alta, și, cu ajutorul unei forme de fursecuri, tai diferite modele. La fel procedezi și cu ardeii. Le înfigi pe o scobitoare.



Add Comment