Bruschete cu vinete și mentă

Rețeta de Bruschete cu vinete și mentă, în această perioadă de mare căldură, sunt recomandate pentru că necesită timp scurt de preparare, dar au și un gust deosebit.
Bruschetele au apărut ca specialitate cu mulți ani în urmă în Italia, istoria lor fiind una simplă datorită ingredientelor principale: pâine, usturoi și ulei. Nu sunt greu de preparat, dar aduc o savoare aparte oricărui meniu. Pentru prepararea lor putem folosi măsline, mozzarella, tofu, șuncă, ardei, midii, creveși, somon și, conform rețetei de mai jos, vinete.
Conform Wikipedia „aparține aperitivelor de origine italiană. „Hrana săracului” originală vine din Italia Centrală și de Sud. Pâinea proaspăt prăjită, (cu o crustă dură), se freacă, încă caldă, cu o jumătate de cățel de usturoi și se unge cu ulei de măsline, cu piper și sare după gust și se consumă imediat.
Bruschetta cu roșii tocate și busuioc proaspăt (Bruschetta con pomodoro e basilico), de exemplu, este o variantă în mod frecvent întâlnită. În acest caz roșiile tăiate în cubulețe (miezul va fi eliminat) sunt amestecate cu usturoi, busuioc, ulei de măsline și puțină sare și piper.

bruschete

Foto: Bruschete cu vinete și mentă – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
2 vinete
8 linguri ulei de măsline
3 linguri vin alb
pătrunjel
mentă
1 cățel de usturoi pisat
sare
piper
1 franzelă tăiată felii
Pregătești așa:
Tai vinetele rondele, le pui pe un grătar încins și le lași până se rumenesc. Separat, într-un bol, amesteci uleiul de măsline cu vinul, pătrunjelul, menta, usturoiul, sare și piper, după gust.
Pui feliile de pâine pe grătar, stropite cu puțin ulei de măsline și le rumenești. Amesteci vinetele cu dressingul obținut și așezi compoziția pe feliile de pâine.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Încearcă și rețeta de aici.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Add Comment