Bruschete câmpenești

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
300 g brânză de vaci
3 linguri smântână
1 legătură mărar
1 ardei gras roșu
300 g șuncă uscată de casă
3-4 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 baghetă
verdeață pentru decor
Pregătești așa:
Freci brânza sau o mixezi singură, pentru a fi cât mai fină, apoi o amesteci bine cu smântâna și mărarul tăiat fin. Cureți ardeiul și îl tai cubulețe.
Feliezi bagheta și o pui la cuptor, la temperatură mare, pentru ca doar exteriorul să se rumenească, iar la interior să rămână fragedă. Imediat ce scoți feliile din cuptor, le freci cu usturoi și le stropești cu puțin ulei de măsline. Poți folosi o pensulă pentru a le unge.
Le ungi apoi cu crema de brânză, așezi bucăți tăiate din șunca uscată și le decorezi cu ardei și frunze de verdeață. Servești bruschetele imediat.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 10 minute
Rețetă de Lucreția Maria Nemeth, Unirea, jud. Alba

Intră și aici, nu vei regreta!

Add Comment