Brioșe cu verdețuri și brânză

Brioșele pot fi dulci, dar și sărate, servite ca aperitiv. Rețeta de mai jos, Brioșe cu verdețuri și brânză face parte din categoria celor sărate.
Frunzele tinere de spanac, spălate delicat, fără să fie strivite, pot fi păstrate proaspete, pentru salată, cel mult o săptămână, în caserole căptușite cu șervete absorbante ușor umezite, în frigider. Caserolele nu trebuie să fie prea adânci, astfel încât frunzele să fie așezate pe cel mult 3-4 straturi. Același lucru este valabil pentru frunzele de rucola, de mangold sau alte frunze verzi pentru salate. Acoperă caserolele astfel pregătite, cu șervet absorbant și cu un capac perforat din loc în loc.
Dacă vrei să congelezi frunze de spanac, spală-le în mai multe ape și opărește-le timp de 1 minut, apoi scurge-le și trece-le rapid prin jet de apă rece. Taie frunzele fâșii, apoi ambalează câte o porție în pungi de plastic groase, pentru congelator.

Foto: Brioșe cu verdețuri și brânză – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
150 g spanac, urzici, măcriș sau ștevie
200 g făină
2 ouă
75 ml lapte
100 g smântână
100 g telemea
50 g roșii uscate
50 g unt
5 fire usturoi verde
1 legătură verdeață
1 linguriță praf de copt
1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
sare
piper
puțin ulei
opțional, cașcaval ras, pentru decor
Pregătești așa:
Opărești spanacul, îl scurgi și îl toci fin. Tai usturoiul în rondele fine, iar roșiile și verdeața mărunt. Cerni făina într-un bol și o amesteci împreună cu untul moale, smântâna, bicarbonatul stins în lapte, ouăle, praful de copt, sare și piper după gust.
În pasta rezultată, încorporezi spanacul bine scurs, usturoiul verde, roșiile, verdeața și telemeaua rasă. Ungi cu ulei hârtii pentru brioșe și umpli 2/3 din volumul lor.
Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute. Imediat ce le scoți din cuptor, le poți decora cu puțin cașcaval ras.

Pregătire: 30 min.; Coacere: 30 min.
Rețetă de Alina Florentina Barbu, Măldăeni, jud. Teleorman

Încearcă și rețeta de aici!

Add Comment