Brioșe aperitiv, bucuria copiilor

Brioșe aperitiv, bucuria copiilor. Oricare dintre momentele zilei poate fi un bun prilej de a-l destinde pe cel mic cu ornamente drăgălașe, pentru preparatele care-i sunt destinate.
Conform Wikipedia „Praful de copt este un ingredient alimentar granular care se folosește în panificație. Din punct de vedere chimic, praful conține o bază, de obicei bicarbonat de sodiu, și un acid cristalizat, ambele amestecate cu amidon pentru a se menține uscate. În combinație cu apa, praful de copt emite dioxid de carbon, care se observă în produsele de panificație sub forma unor goluri în aluatul copt.„ Praful de copt a fost descoperit abia în anul 1843 de către un neamț care la începutul secolului al XX-lea și-a brevetat invenția atât de utilă în zilele noastre.

Foto: Brioșe aperitiv

Îți trebuie:
250 g făină
4 ouă
75 g unt
150 ml lapte
50 g smântână
100 g șuncă de Praga
1/2 ardei gras roșu
1 roșie
1/2 legătură pătrunjel
1/2 plic praf de copt sau 15 g drojdie
sare
Pregătești așa:
Dacă întrebuințezi drojdie, o dizolvi în lapte călduț și o amesteci împreună cu puțină făină. Lași maiaua să dospească 10 minute, la cald.
Dacă întrebuințezi ca agent de creștere praful de copt, îl adaugi în aluat odată cu făina. Mixezi gălbenușurile cu sarea. Adaugi untul moale, apoi smântâna, maiaua și, treptat, făina și omogenizezi. Tai cubulețe roșia decojită, șunca de Praga și ardeiul roșu. Toci mărunt pătrunjelul. Încorporezi în aluat ardeiul, șunca, pătrunjelul și cubulețele de roșie trecute prin făină.
Omogenizezi aluatul și îl torni în formele de brioșe, ocupând doar 2/3 din volumul formelor tapetate cu hârtii de copt speciale.
Coci brioșele la foc mediu, 25-30 de minute. Le poți decora cu cremă de brânză și verdeață.


Pregătire: 20 min.; Coacere: 30 min.
Rețetă de Codrin Constantin Ursachi, Buzău

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!