Brioșe

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

20 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie:

400 g iaurt
4 ouă
200 g zahăr
200 ml ulei
400 g făină
1 linguriță praf de copt
2 linguri miere
100 g nucă
Pregătești așa:
Într-un bol, cu ajutorul mixerului freci gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugi și iaurtul. În-corporezi uleiul puțin câte puțin, mierea încălzită în prealabil și amesteci ușor. Bați albușurile spumă și le pui în bol. Continui mixarea până se omogenizează toată compoziția.
Adaugi făina și praful de copt stins cu oțet. Trebuie să iasă un aluat potrivit, în care arunci bucăți de nucă.
Într-o tavă specială de brio-șe, ungi cu puțin ulei și tornidin compoziție.
În bucătăria Practic(ă) am amestecat o parte din compoziție cu pudră de cacao și am presărat deasupra nucă de cocos roșie, verde sau albă. Este un desert ușor de făcut, care se poate servi alături de un pahar de lapte cald.

Add Comment