foto; Mihai NIcolae
Brânzoaice cu sos de roșii și praz
Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău
Preț: 20 lei-4 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 35 minute
Îți trebuie pentru umplutură:
■ 2-3 fire praz ■ boia dulce ■ cimbru
■ sare ■ piper ■ pătrunjel ■ 1 kg roșii
■ 3 linguri ulei de măsline
Îți trebuie pentru aluat: ■ 400 g telemea
■ 3 ouă ■ 200 g pesmet ■ ulei pentru prăjit
■ 50 g nuci sau migdale prăjite, măcinate
Pregătești așa: Cureți și speli prazul, îl tai rondele și îl înăbuși în ulei. Speli roșiile, le decojești, le zdrobești și le pui peste praz. Condimentezi și lași să fiarbă la foc mic. Într-un bol pui brânza, nucile sau migdalele, ouăle, pesmetul și amesteci până obții o cocă. Întinzi și tai forme cu paharul. Dai formele tăiate din aluat prin făină și le pui la prăjit în ulei încins, 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoți pe un șervet absorbant. Sevești brânzoaicele calde, cu sosul de roșii și praz, ornate cu pătrunjel. Brânzoaicele cu sos de roșii și praz pot fi aperitivul ideal pentru o masă festivă și nu numai!