Brânzoaice cu sos de roșii și praz

foto; Mihai NIcolae

Brânzoaice cu sos de roșii și praz

Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău

Preț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 35 minute

Îți trebuie pentru umplutură:
■ 2-3 fire praz ■ boia dulce ■ cimbru
■ sare ■ piper ■ pătrunjel ■ 1 kg roșii
■ 3 linguri ulei de măsline

Îți trebuie pentru aluat: ■ 400 g telemea
■ 3 ouă ■ 200 g pesmet ■ ulei pentru prăjit
■ 50 g nuci sau migdale prăjite, măcinate

Pregătești așa: Cureți și speli prazul, îl tai rondele și îl înăbuși în ulei. Speli roșiile, le decojești, le zdrobești și le pui peste praz. Condimentezi și lași să fiarbă la foc mic. Într-un bol pui brânza, nucile sau migdalele, ouăle, pesmetul și amesteci până obții o cocă. Întinzi și tai forme cu paharul. Dai formele tăiate din aluat prin făină și le pui la prăjit în ulei încins, 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoți pe un șervet absorbant. Sevești brânzoaicele calde, cu sosul de roșii și praz, ornate cu pătrunjel. Brânzoaicele cu sos de roșii și praz pot fi aperitivul ideal pentru o masă festivă și nu numai!

Add Comment