Brânză cu roșii la cuptor

Foto: Mihai Nicolae

Brânză cu roșii la cuptor

Rețetă de Maria Matei, loc. Voiniceni, jud. Mureș

Preț: 20 lei-6 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie: 375 g brânză mozzarella, 4 roșii mari, 3 linguri ulei de măsline, piper măcinat, 1 linguriță de busuioc uscat

Pregătești așa: Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Speli roșiile, le ștergi și le tai felii. Lași să se scurgă moz-zarella (în loc de mozzarella poți folosi urdă, căreia îi adaugi puțin mărar verde) și apoi o tai felii. Ungi cu o lingură de ulei de măsline o tavă plată de plăcintă (sau alt vas) și așezi alternativ câte o felie de roșie și o felie de mozzarella sau urdă, pentru ca aspectul final să fie de țigle. Presari deasupra piperul măcinat și busuiocul. Stropești cu restul de ulei de măsline și coci circa 20 de minute. Acest preparat poate deveni mai consistent, dacă strecori și o felie de șuncă presată sau adaugi din loc în loc jumătăți de măsline negre. Aduci preparatul la masă în formă, foarte fierbinte, cu o pâine foarte proaspătă alături și un vin sec, de preferință alb.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!