Biluțe din brânză cu zmeură

Această rețetă, Biluțe din brânză cu zmeură, este un aperitiv ușor și rapid de preparat, foarte potrivit atunci când trebuie să pregătim o petrecere, dar nu avem timp suficient.

Fulgii de migdale dau preparatului un aspect deosebit, de sărbătoare, dar și un gust deosebit. Umplutura, adică fructe de pădure, că este vorba despre zmeură sau fragi, dau prospețime acestor biluțe.

Fructele de pădure se pare că sunt printre fructele preferate de copii. Aceștia sunt fascinați de culorle vii ale fructelor fiind tentați să le guste. Se spune că: Bogăția de culori vii și atractive ale fructelor de pădure ascunde în spatele său darul special a lui Dumnezeu pentru creierul tău.

Acum să aflăm câte ceva despre zmeură, fructul pe care îl vom folosi în prepararea acestui aperitiv. Zmeura conține mult mai multă vitamina C decât portocalele, este o sursă excelentă de fibre alimentare. Conține potasiu, calciu, vitamina A. Țara care produce anual cea mai mare cantitate de zmeură este Rusia. Aici fructul și frunzele de zmeură sunt folosite pentru tratarea răcelilor, gripelor, ajutând la coborârea temperaturii.

Zmeura este folosită foarte mult în prepararea deserturilor. Se poate face spumă de zmeură, prăjituri cu zmeură, sunt folosite ca ornament la torturi, se face dulceață de zmeură, smoothie de zmeură, etc.

brânză cu zmeură

Îți trebuie:
200 g brânză dulce de vaci
100 g brânză feta
100 g fulgi mărunțiți de migdale
zmeură, proaspăt culeasă, sau frăguțe

Pregătești așa:
Cu o furculiță fărâmițezi bine atât brânza de vaci, cât și feta. Le amesteci, pentru a obține o pastă omogenă, pe care o dai pentru o oră la frigider.
Formezi apoi biluțe de mărimea unei nuci. În mijlocul fiecărei biluțe pui câte o zmeură. Tăvălești biluțele prin fulgii de migdale. Le așezi frumos pe un platou și le dai la rece 30-45 de minute. Servești apoi biluțele.

Pregătire: 20 minute; Răcire: 1 h și 45 minute
Rețetă de Elena Potra, loc. Monoroștia, jud. Arad

Foto: Biluțe din brânză cu zmeură – Arhivă Burda România

Citeste si:

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!