Biluțe de dovlecei în crustă de alune

Biluțe de dovlecei în crustă de alune, un înveliș delicios, pentru dovleceii cu gust dulceag, pe care să le oferi celui mic alături de o salată de roșii.
Alunul este un arbust cu fructe gustoase. Este un aliment hrănitor, conține o cantitate mare de proteine, uleiuri, vitamine și săruri minerale. Vitaminele din complexul B care intră în compoziția alunelor contribuie la menținerea tonusului muscular, ușurează activitatea tractului gastro-intestinal, precum și buna funcționare a ficatului, ochilor și pielii.
Alunele pot fi consumate ușor prăjite, sărate sau nesărate, se folosesc la prepararea unor tipuri de ciocolată, prăjituri, bomboane, înghețată, creme, torturi, etc.
Conform Wikipedia: „Dovlecelul, științific denumit cucurbita pepo, este o plantă erbacee anuală din familia cucurbitaceelor. Planta este originară din America dar în actualitate este sădită pe tot globul pentru fructul folosit în alimentație. Fructele sunt lunguiețe și variază mult în funcție de varietate. Coaja dovleceilor poate prezenta mai multe culori dar de obicei are tonuri de la alb-verzui la verde închis.„

bilute

Foto: Biluțe de dovlecei în crustă de alune – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 dovlecel de circa 200 g
1 ou
1 legătură mărar
pesmet
boia dulce
1 praf de nucșoară
50 g alune măcinate
sare
ulei
smântână și castraveți pentru servit
Pregătești așa:
Decojești dovlecelul și îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Îl presari cu puțină sare și îl lași să stea 20 de minute în strecurătoare. Îi storci prin presare și îi amesteci cu oul bătut, mărarul fin tocat, sare, nucșoara, puțină boia și pesmet cât să lege compoziția.
Cu mâinile unse cu ulei, modelezi biluțe puțin mai mari decât o nucă, pe care le treci prin alunele măcinate și le prăjești în baie de ulei încins. Le scoți pe hârtie absorbantă.
Le servești calde, cu un sos de smântână sau iaurt și mărar, pe rondele de castraveți tăiați oblic.

Pregătire 15 minute; Coacere 15 minute
Rețetă de Anika Incze, Oradea, jud. Arad

Intră aici și prepară rețeta propusă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!