Batoane cu șuncă și ardei copt

Preparatul de mai jos, Batoane cu șuncă și ardei copt, poate fi consumat atât ca aperitiv, cât și ca fel principal, sau le putem lua la o ieșire la iarbă verde cu familia și prietenii. Sunt foarte apreciate de cei mici, care, după cum știm, sunt puțin mai selectivi când este vorba despre mâncare. Aceste batoane sunt ușor de preparat, iar copilașii ne pot ajuta la prepararea lor.

batoane

Foto: Batoane cu șuncă și ardei copt – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
100 g unt
200 g făină
2 gălbenușuri
20 g drojdie
sare
1 ceașcă lapte sau smântână
Îți trebuie pentru umplutură:
150 g șuncă
2 linguri smântână
1 ou
1 ardei gras roșu
2 fire pătrunjel verde
câte un vârf de cuțit de sare și piper alb
Pregătești aluatul așa:
Freci untul moale, până devine spumos, adaugi pe rând gălbenușurile, făina, sarea, drojdia dizolvată în apă sau lapte cald și frămânți. Adaugi lapte sau smântână în timpul frământării, atât cât este nevoie pentru un aluat potrivit de tare. Lași la crescut.
Pregătești umplutura așa:
Coci ardeiul, îl cureți și îl tai fâșii. La fel tai și 50 g de șuncă. Restul de 100 g șuncă o toci mărunt și o amesteci cu smântână, sare, piper și verdeață tocată. Întinzi aluatul într-o foaie groasă de 5 mm și tai pătrate mari, cu latura de 10 cm, pe care distribui amestecul cu șuncă. Pe mijloc pui fâșii de șuncă și de ardei copt și rulezi sub formă de batoane. Așezi batoanele într-o tavă unsă cu unt și, după ce au crescut bine, le ungi cu ou bătut și le coci la foc potrivit.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Gheorghe-Raymond Țiple, Sighetu-Marmației, jud. Maramureș

Nu ezita să încerci și rețeta de aici.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!