Bastonașe din legume

Foto: Mihai Nicoale

Rețetă de Cristina Bărbulescu, Ploiești, jud. Prahova

PREȚ: 20 lei-6 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 25 minute

Îți trebuie: 200 g cartofi, 150 ml ulei, 1 ceapă, 1 ardei gras, 3 morcovi, 1 dolvecel, 100 g ciuperci, 1 lingură pătrunjel mărar și tarhon uscate, 1 lingură lapte, 100 g cașcaval ras, 50 g unt, 3 ouă, 50 susan

Pregătești așa: Cureți cartofii și îi pui la fiert în apă sărată. Cureți ceapa, ardeiul, morcovii, dovlecelul și ciupercile și le tai foarte mărunt sau le poți da pe răzătoare. Călești timp de 10 minute legumele în ulei. Din cartofii fierți pregătești un piure. Adaugi în acesta untul, laptele, legumele călite și 2 ouă bătute. Razi cașcavalul și îl încorporezi în amestec. Pui și ierburile uscate mărunțite și amesteci cât mai bine. Pui compoziția la rece pentru 10 minute. Între timp, bați un ou și pui o tigaie cu ulei la foc. Din compoziția răcită, formezi cu mâinile ude bastonașe. Le treci apoi prin făină, prin ou bătut și prin susan. Pui bastonașele în ulei și, când s-au rumenit uniform, le scoți pe hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de grăsime.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!