Băscuțe umplute cu brânză
Rețetă de Raluca-Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș
Preț: 15 lei-4 porții
Pregătire: 30 minute
Răcire: 12 ore
Îți trebuie: ■ 2 ardei roșii ■ 2 ardei verzi ■ 300 g brânză de vaci ■ 150 g telemea de oi ■ 2 roșii ■ 2 legături mărar verde ■ 1 legătură pătrunjel ■ 150 g unt
Pregătești așa: Speli ardeii, decupezi capacele și îi cureți de semințe. Într-un castron amesteci brânza cu telemeaua rasă. Adaugi untul moale și verdeața tocată mărunt. Cureți roșiile de pielițe și de semințe, le tai cubulețe și le adaugi în brânză. Umpli ardeii cu această pastă de brânză și îi lași la frigider până a doua zi dimineața. Tai apoi ardeii în sferturi și îi servești.