Bărcuțe din ouă cu șuncă

Rețeta pe care o prezentăm mai jos, Bărcuțe din ouă cu șuncă, sunt convinsă că oricărui copil îi va face plăcere să o aibă la micul dejun.
Este foarte important pentru copii să le furnizăm gustări sănătoase pe parcursul întregii zile, gustări echilibrate care să le acopere necesarul de nutrienți și nu numai. Sunt apreciate de copii atât gustările sărate cât și cele dulci. Fiind mai ușor de făcut, este bine să le preparăm împreună cu cei mici, în mod sigur se vor bucura, plus că în felul acesta se vor simți utili și le va da curaj să vă ajute și la alte treburi prin casă.
Chemați-l pe cel mic și preparați împreună rețeta propusă de noi!

Foto: Bărcuțe din ouă cu șuncă – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
8 ouă
1 lingură smântână
2 linguri codițe de ceapă verde tocată fin
2 lingurițe muștar dulce
2 roșii
sare
1-2 linguri pesmet
8 felii pătrate de șuncă de Praga
bețe de bambus pentru frigărui
Pregătești așa:
Cureți roșiile de cotoare și le tai cubulețe fine, după care le pui la scurs într-o strecurătoare. Fierbi ouăle tari, timp de 5 minute, după care le răcești forțat și le decojești. Tai ouăle în jumătăți, pe lungime și le scoți gălbenușurile.
Zdrobești gălbenușurile și le amesteci împreună cu muștarul dulce, smântâna, roșiile, ceapa tocată, puțină sare și, dacă pasta este prea moale, puțin pesmet. Tai câte o felie subțire din partea bombată a albușurilor, pentru ca bărcuțele să fie stabile.
Umpli jumătățile de albuș cu pastă de gălbenușuri și legume. Tai feliile de șuncă în jumătăți, pe diagonală, obținând astfel triunghiuri. Înfigi jumătăți de bețe de bambus pe o latură a triunghiului. Pui fiecărei bărcuțe câte o astfel de „pânză” și le înfigi în bărcuțe. Fiecărui pici îi va face plăcere să aibă la micul dejun o astfel de bărcuță.

Pregătire: 20 min; Fierbere: 5 min
Rețetă de Elena Netcu, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!