Rețetă de Dorica Chiribuță, sat Cișmea, com. Răchiți, jud. Botoșani
6 porții
Pregătire: 20 minute
Prăjire: 5 minute
Îți trebuie:
- 250 g șuncă
- 100 g maioneză
- 6 ouă
- 1 ceapă
- 4-5 fâșii de gogoșari murați
- 1 lingură muștar
- ulei
- sare
- piper
- frunze de mărar verde
Pregătești așa:
Fierbi ouăle tari, le cureți de coajă și le scoți gălbenușurile. Cureți ceapa, o speli și dai pe răzătoare. Într-un castron, pui gălbenușurile pe care le amesteci cu maioneză, muștar și ceapa rasă. Condimentezi cu sare și piper după gust. Cu această compoziție umpli jumătățile de ouă. Tai șunca fâșii, pe care le călești în puțin ulei, până își schimbă culoarea și devin ușor crocante. Așezi câte o jumătate de ou umplut pe câte o felie de șuncă. Pentru catarg poți folosi o bucată de gogoșar înfiptă cu o scobitoare, iar pentru pânză o bucățică de șuncă.