Îți trebuie:
6 ouă
1 creier de porc
1-2 lingurițe muștar
100 g unt
busuioc verde sau uscat și mărunțit
sare
piper
salată verde
frunze de pătrunjel pentru decor
Pregătești așa:
- Fierbi ouăle timp de 8-10 minute pentru a fi tari. Când s-au răcit, le cureți, le tai în 2 și le scoți gălbenușurile pe care le pasezi.
2. Separat, cureți creierul de pielițe, apoi îl speli foarte bine în mai multe ape reci. Pui creierul la fiert în apă cu sare și cu 1 lingură de oțet. După ce s-a fiert (durează cam 15-20 de minute), dai creierul prin mașina de tocat sau îl pasezi.
3. Freci creierul împreună cu gălbenușurile, untul, muștarul, busuiocul, sare și piper după gust. Obții o pastă omogenă, cu care umpli jumătățile de albușuri fierte și le așezi pe un platou, pe un strat de frunze de salată verde sau decorat după cum dorești. Ornezi cu frunzulițe de pătrunjel verde sau murături.
Rețetă trimisă de Mariana Buru, Pitești, jud. Argeș
12 porții › Pregătire: 45 minute › FIERBERE: 20 minute