Baghete de pâine umplută

Vă prezentăm o rețetă de Baghete de pâine umplută, numai bună pentru o gustare în pauza mare sau la micul dejun. Această pâine se menține pufoasă chiar și după câteva zile.

 

Foto: Baghete de pâine umplută – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
500 g făină
250 g lapte
50 g unt topit și răcit
25 g de drojdie proaspătă
50 g zahăr
1 linguriță de sare
Pentru umplutură:
felii de cașcaval
felii de șuncă
felii de ardei roșu
crenvurști sau măsline
Pentru uns:
1 ou bătut
30 g unt
Pregătești aluatul așa:
În laptele călduț se topește drojdia împreună cu zahărul, se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la odihnit timp de 10 minute.
Într-un bol mare se pune făina cernută, se face o gaură în mijloc și se adaugă laptele cu drojdia și untul topit și răcit, se amestecă puțin, apoi se adaugă sarea. Dacă aluatul e puțin lipicios îl lăsăm la odihnit 5 minute înainte de frământare, nu se adaugă mai multă făină.  Amestecăm totul până obținem un aluat omogen, se frământă timp de 5 minute. Aluatul se pune într-un bol uns cu puțin ulei și se lasă la crescut între 1,30-2 ore.
După ce aluatul a crescut, se împarte în 2 bucăți egale (fiecare având aproximativ 425 g), din fiecare bucată se întinde un dreptunghi, se unge cu unt topit și răcit, o parte din aluat se taie fâșii, iar pe cealaltă parte se pune cașcavalul, șunca, fâșiile de ardei roșu și crenvurști sau măsline verzi. Fiecare pune ce dorește.
Baghetele se pun în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt, se acoperă cu un prosop și se lasă să crească timp de 30 de minute. După acest timp, baghetele se ung cu oul bătut, și cine dorește poate presăra semințe de in sau de susan. Se pun la copt la 180 grade C, timp de 30 de minute sau până când baghetele sunt coapte.

Rețetă de Alina Emanuela Piele, sat Vâlcele, com. Bretea-Română, jud. Hunedoara 

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!