Baghetă umplută


Rețetă de Claudia Poppel, Hunedoara

Îți trebuie:

  • 1 baghetă
  • 2-3 ouă
  • 1 ceapă
  • 100 g cașcaval sau brânză telemea
  • 1 legătură mărar
  • piper
  • sare
  • 1 lingură smântână
  • 1 cârnat țărănesc (dacă e din cel picant ardelenesc, e perfect).

Pregătești așa:
Tai bagheta în 2 bucăți egale și, cu 1 cuțit bine ascuțit, scobești miezul, astfel încât să rămână cam 1 cm de miez pe lângă coajă. Bați ouăle cu smântâna, adaugi cașcavalul (sau brânza telemea) ras pe răzătoarea mare și mărarul și ceapa tocate mărunt. Pui sare și piper după gust. Torni cu grijă compoziția în pâinea scobită, dar numai până la jumătate, pentru ca atunci când adaugi cârnatul să nu dea pe dinafară. După ce adaugi cârnatul, umpli bucata de baghetă cu restul de compoziție și o dai la cuptor pentru 20 de minute, la foc moderat, până se rumenește.
Poftă bună!



Add Comment