Aspic de curcan cu gulii

Foto: Aspic de curcan cu gulii – Arhivă Burda România

 

Vă prezentăm un fel de mâncare  pe care îl puteți prepara pentru orice masă festivă. Este gustos, arată foarte bine și este de efect. Pe lângă toate acestea, vom folosi carnea de curcan, care este sănătoasă și ușoară. Poftă bună!

Îți trebuie:
2 kg carne de curcan (aripi, pulpe inferioare)
2 gulioare tinere
1 morcov
1 ceapă
1 foaie de dafin
200 g mazăre fiartă din conservă
2 plicuri gelatină
sare
½ lămâie
hrean ras, pentru servit
Pregătești așa:
Fierbi carnea la foc mic, pentru aproximativ 2 ore, până când se desprinde cu ușurință de oase. Adaugi la fierbere foaia de dafin. Strecori supa și o pui din nou la fiert împreună cu ceapa crestată, guliile decojite, tăiate rondele și morcovii curățați, tăiați în jumătate, pe lungime.
Tai mărunt carnea, scurgi mazărea din conservă și legumele fierte din supă. Răcești 150 ml supă și hidratezi în ea gelatina. După 10 minute, o dizolvi în supa caldă.
Pui în straturi, în vase mici, legumele intercalate cu carnea și le acoperi cu supă răcită. Le păstrezi în frigider până a doua zi.

Pregătire 40 minute; fierbere 2 ore și 30 minute
Rețetă de Anca Laura Berneanțu, Lugoj, jud. Timiș

Add Comment