Ardei și roșii umplute cu ficat de pui

Foto: Mihai Nicolae

Ardei și roșii umplute cu ficat de pui

Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Preț: 20 lei-6 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 6 ardei grași, de mărime medie (galbeni, roșii, verzi), 6 roșii frumoase, 250 g ficat de pui, 3 chifle, 1 ceapă mică, 2 ouă, 50 g unt proaspăt, 2 linguri unt topit, sare, piper, 2 linguri smântână

Pregătești așa: Alegi roșii netede, frumoase, de mărime mijlocie. Le speli și le tai un căpăcel pe 3/4, apoi le scobești de miez și le lași cu gura în jos, să se scurgă. Scoți cotoarele de la ardei și le speli. Tai ficatul în felii și îl prăjești ușor în unt. Treci ficatul prin mașina de tocat, împreună cu 3 chifle înmuiate bine în lapte și stoarse. În untul rămas de la ficat prăjești o ceapă tocată mărunt. Amesteci ceapa cu tocătura, la care mai adaugi gălbenușurile, untul proaspăt, albușurile bătute spumă, sare și piper după gust. Cu această tocătură umpli roșiile și ardeii. Apoi le așezi într-o cratiță groasă. Peste fiecare roșie și ardei pui o bucățică de unt. Dai cratița la cuptor, la foc bun. Fierbi miezul scos din roșii, îl treci prin sită și îl torni peste roșiile și ardeii din cuptor, după ce s-au rumenit puțin. Decorezi cu pătrunjel și țelină fin tocate. Înainte de a servi, adaugi 2-3 linguri cu smântână. Mai poți adăuga sos de roșii preparat din roșii fierte și trecute prin sită, la care adaugi sare, zahăr, unt și o frunză de țelină și mai lași să fiarbă, până se îngroașă cât trebuie. Sfat! Nu lăsa preparatul să se rumenească prea tare!

Add Comment