Aperitive sănătoase și delicioase

Aperitive sănătoase și delicioase. Cremă de varză creață, excelentă pentru un bufet rece vegetarian și Salată cu porumb și linte, un amalgam de nuanțe ce-ți stârnesc apetitul.

crema

Foto: Cremă de varză creață – Arhivă Burda România

Cremă de varză creață

Îți trebuie:
250 g varză creață
3 căței de usturoi
1 linguriță semințe de muștar
1 linguriță muștar
1 linguriță oțet balsamic
3 linguri ulei de măsline
sare
piper alb proaspăt măcinat
roșii cherry sau ardei pentru decor
Pregătești așa:
1. Fierbi varza timp de 4-5 minute, în apă cu sare. O scoți cu o paletă și o scurgi bine.
2. Mixezi într-un bol usturoiul curățat și zdrobit, muștarul, semințele de muștar și puțină sare. Torni câte puțin ulei și amesteci până îl încorporezi pe tot. Vei obține o emulsie asemănătoare maionezei.
3. Mixezi în blender varza bine scursă și o amesteci cu maioneza și oțetul. Sărezi pasta după gust și o servești pe baghetă integrală, în prealabil prăjită pe grătar. Decorezi cu roșii cherry.

Pregătire 10 minute; Fierbere: 5 minute
Rețetă de Anika Incze, Oradea, jud. Bihor

 

salata

Foto: Salată cu porumb și linte – Arhivă Burda România

Salată cu porumb și linte

Îți trebuie:
250 g linte
1 fir de praz
1 ceapă roșie
2 linguri oțet de mere
4 căței de usturoi
5 linguri zeamă de lămâie
1 ardei
200 g boabe de porumb din conservă
1 foaie de dafin
4 linguri zeamă de lămâie
5 linguri ulei
200 g verzișoare de Bruxelles
sare
Pregătești așa:
1. Dacă întrebuințezi linte roșie, o fierbi 15-20 minute în apă ușor sărată cu 2 căței de usturoi și 1 foaie de dafin, apoi o scurgi și o stropești cu 2 linguri de ulei. Lintea verde sau neagră trebuie opărită și lăsată câteva ore să se înmoaie, apoi fiartă.
2. Cureți legumele proaspete și le speli. Tai rondele prazul și ceapa, iar ardeii în fâșii. Pui rondele de ceapă într-un castron și le stropești cu zeama de lămâie. Opărești în vase diferite verzișoarele și prazul.
3. Pui într-un bol toate legumele scurse și le amesteci ușor cu porumbul, ardeiul și sare după gust. Le stropești cu zeama de lămâie amestecată cu oțetul și uleiul rămas.

Pregătire 15 minute; Fierbere 30 minute
Rețetă de Fănica Doina Țană, Brăila

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!