Aperitive reci

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aperitivul ursuleț:

2 felii pâine graham

felii de salam uscat

felii de salam de șuncă, mai deschisă la culoare

2-3 măsline mari negre

2 felii de cașcaval

1 cârnat

1 castravete

1 ardei gras

Îți trebuie pentru mașinuța din mezeluri:

1 felie de pâine

1 felie de cașcaval

1 felie de salam uscat

1 felie de șuncă presată

rondele de morcov

cârnat

măsline

Îți trebuie pentru coada de păun:

castravete lung

1-2 morcovi

1 bucată de șuncă presată

4-5 măsline

1 bucată cașcaval

1-2 buc. ceapă roșie

Îți trebuie pentru trenuleț:

1 bucată șuncă presată

50 g cașcaval

1-2 castraveți

1 ardei gras colorat

1 măslină mare

1-2 morcovi

puțin ketchup

Pregătești așa aperitivul ursu­leț:

Așezi pe o farfurioară colorată, veselă, feliile de pâine graham, una lângă alta, peste care așezi feliile de salam. Potrivești bine să iasă fața rotundă. Așezi în josul feței de salam felia de salam de șuncă de culoare mai deschisă și o despici puțin la bază. Apoi tai o rondea din măslina neagră și faci și năsucul. Așezi cele 2 felii de cașcaval pe post de ochi și pui și rondele de măsline peste ele. Faci o pălărie din castravete și un papion din ardei gras. Urechile le faci din feliuțe de cârnați, tăiate la dimensiunile potrivite.

Pregătești așa mașinuța din mezeluri: Faci baza mașinuței dintr-o felie de pâine și o felie de cașcaval. Peste ele așezi o felie de salam uscat și apoi pui felia de șuncă presată. Decupezi o formă din felia de șuncă și apoi tai cu cuțitul pe lângă ea forma mașinuței. Faci roțile din rondele de cârnat, măsline și morcov.

Pregătești așa coada de păun:

Tai felii lungi de castravete, ce vor constitui coada păunului. Ornezi cu baghete de morcov, cuburi de șuncă presată, rondele de măsline, triunghiuri de cașcaval și bucăți de ceapă roșie. Corpul păunului îl faci din roșie tăiată puțin la bază ca să stea dreaptă, apoi cu o scobitoare fixezi capul din ceapa roșie și îl atașezi la roșie. Îi faci păunului și 2 aripioare tot din ceapă roșie.

Pregătești așa trenulețul: Tai cuburi șunca presată, apoi treci cuburile prin bățul pentru frigărui, ornezi deasupra cu pătrățele de cașcaval, castravete și ardei. Procedezi la fel și cu locomotiva, doar că o faci mai înaltă și o ornezi cu măslina. Roțile le faci din rondele și baghete de morcov. Desenezi linia de cale ferată cu ketchup.

4 PORȚII › Pregătire: 40 minute

Rețetă trimisă de Mariana Epure, Craiova

 

Ești în căutarea unor alte idei pentru micul dejun al copilului tău? Uite aici o idee sau aici. 

Add Comment