Aperitiv în foi de napolitane


Rețetă de Ana Gavra, Arad

Îți trebuie (pentru 4-5 porții):

  • 2 foi de napolitane
  • 300 g ciuperci
  • 300 g parizer de pui
  • 5 ouă
  • 1 ceapă
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper
  • ulei.

Pregătești așa:
Cureți ceapa și ciupercile, apoi le speli, iar ceapa o tai julien. Ciupercile le tai feliuțe subțiri. Parizerul îl tai bucățele, ceapa o călești, iar după ce s-a înmuiat, adaugi ciupercile și parizerul. Când toate s-au călit, le dai deoparte, le lași puțin să se răcească și le amesteci cu 3 ouă, cu pătrunjel tocat, sare și piper după gust. Împarți compoziția în jumătate: o parte o întinzi pe o foaie de napolitană și cealaltă jumătate pe a doua foaie de napolitană. Lași foile să se înmoaie cam 10 minute, apoi rulezi și le dai la frigider. După 30 minute, le tai felii de 1 deget grosime. Treci fiecare felie prin făină, apoi prin ou bătut și pesmet. Le prăjești pe toate în ulei încins. Sunt foarte bune!

Add Comment