Aperitiv festiv

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
700 g piept de porc afumat feliat foarte subțire sau kaiser feliat 
pe lungime
4 cârnăciori afumați subțiri
400 g ceafă sau 
cotlet de porc
2 rinichi de porc
1/2 inimă de porc
muștar
200 ml vin roșu
1 cană mare supă de carne sau apă
sare, piper
boia dulce, cimbru

Pregătești așa:

Cureți și speli bine organele (rinichii îi tai pe jumătate și le scoți pielița albă) apoi le tai în dreptunghiuri potrivite. La fel tai carnea și cârnăciorii. Ungi fiecare felie de piept afumat cu muștar, așezi o bucată de cârnat și una de rinichi, rulezi și prinzi cu o scobitoare.

Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Când ai terminat toate rulourile, le așezi în tavă, condimentezi totul cu sare, piper, boia și cimbru, torni supa și vinul și dai la cuptor pentru 1 – 1 1/2 oră (până sunt frumos rumenite și bine pătrunse). Servești rulourile calde ca aperitiv sau ca felul II cu amestec mexican, cu paste sau cu garnitură de orez și murături. Dacă dorești să le pregătești pentru un bufet suedez, tai pieptul de porc în jumătate și pregătești rulourile mai mici.

10 porții -
Pregătire: 50 minute 
COACERE: 90 minute
Rețetă de Elena-Simona Diaconeasa, Târgoviște, jud. Dâmbovița

 

Add Comment