Aperitiv din cașcaval cu frișcă

Rețetă de Melinda Gombos, com. Hodos, jud. Satu-Mare

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 2 ore și 25 minute
Coacere: 35 minute
Îți trebuie:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 200 g șuncă
  • 3 ouă
  • 250 g frișcă
  • 125 g cașcaval
  • 1/2 linguriță sare
  • piper
  • 5 linguri apă

Pregătești așa:
Din făină, unt, sare și apă faci un aluat. Îl împăturești în folie de staniol și îl lași 2 ore la odihnit în frigider. Întinzi aluatul circa 4 mm grosime. Ungi o tavă din yena cu unt, tapetezi cu făină și întinzi aluatul, inclusiv pe marginile tăvii.
Împungi aluatul de câteva ori cu o furculiță. Pui feliile de șuncă peste aluat. Bați ouăle cu frișca și piperul, pui cașcavalul ras și torni amestecul deasupra feliilor de șuncă. Acoperi cu aluatul de pe margini, astfel încât să o învelească. Dai la cuptor cam 30-35 minute. O poți servi caldă sau rece, alături de un pahar de iaurt.



Add Comment