Aperitiv din carne mixtă cu migdale

Vă oferim un aperitiv delicios, Aperitiv din carne mixtă cu migdale, pe care îl puteți prepara rapid și cu care veți impresiona participanții la masa de sărbători, fie de Crăciun, fie de Anul Nou.
Migdalele pe care le considerăm a fi nuci, sunt în esență semințe de fructe de migdale, un copac frumos de dimensiuni medii, care are flori roz și alb, parfumate. Romanii considerau migdalele ca fiind un aliment magic ce promova fertilitatea. Migdalele au un conținut mai mare de fibre, calciu, vitamina E, riboflavină și niacină decât orice alt tip de nuci. Conform gustului, acestea sunt împărțite în două categorii: dulci și picante.

aperitiv

Foto: Aperitiv din carne mixtă cu migdale – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
300 g carne slabă de porc sau de vițel
300 g carne de pasăre
50 g migdale măcinate
50 g unt sau margarină
1 ceapă roșie
50 ml lapte
sare
ienibahar sau piper măcinat
50 ml coniac
1 ou
100 ml supă de pasăre
50 g biscuiți sărați
Pregătești așa:
Speli carnea și o cureți de pielițe, apoi o tai cuburi și o stropești cu 30 ml coniac. Acoperi vasul și păstrezi carnea în frigider pentru 30 de minute. Cureți ceapa, o tai mărunt și o înăbuși în 30 g unt topit, picurând din când în când câte puțină apă. Amesteci ușor și iei vasul de pe foc când a devenit translucidă.
Treci prin mașina de tocat cele două tipuri de carne. Amesteci carnea, ceapa călită, oul bătut, 1 lingură de lapte, migdalele și coniacul rămas. Sărezi și condimentezi amestecul după gust.
Tapetezi o tavă pentru chec cu hârtie de copt și o ungi cu margarina rămasă. Pui în straturi compoziția pentru chec și biscuiții sărați. Acoperi tava cu folie de aluminiu și o introduci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru ½ oră. Scoți folia și continui coacerea pentru încă 10-15 de minute, ca să se rumenească. Porționezi checul după ce s-a răcit complet.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!