Aperitiv cu țelină, măsline și migdale

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

Îți trebuie:
1 țelină mare
1/2 lămâie
50 g măsline
50 g migdale crude
1 căței de usturoi
1-2 roșii
3 linguri ulei de măsline
100 g grâu încolțit
sare
piper negru proaspăt măcinat

Pregătești așa:
Pui într-un castron măslinele, usturoiul curățat și zdrobit, 1 lingură ulei de măsline și le introduci în frigider pentru 10 minute. Între timp, cureți și speli țelina. Tai țelina în felii subțiri și apoi în bastonașe pe care le stropești cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Pui grâul încolțit în strecurătoare și speli boabele sub jet de apă rece.
După ce ingredientele s-au răcit, le amesteci ușor, împreună cu țelina, felii de roșii, grâul încolțit, sare și piper după gust. Presari deasupra migdalele, stropești salata cu ulei de măsline și consumi salata imediat.

2 porții; pregătire: 10 min

Rețetă de Ioana Preda, București

Vrei să obții acasă grâu încolțit și nu știi cum? Citește în această pagină!

Ești în căutarea unei alte rețete de post, care să conțină țelină? Ai aici una delicioasă.

Add Comment